Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Výhody a vlastnosti

Domů Články Výhody Výhody a vlastnosti


Výhody anhydritu


  1. Mezi největší výhody anhydritu patří jeho vysoká pevnost v tahu za ohybu, která je proti klasickému potěru mnohem vyšší což umožňuje aplikaci v menší výšce.
  2. S tím souvisí i menší zatížení konstrukce. Anhydritová podlaha je nevhodnější do konstrukcí, které mají stlačitelný podklad (izolace), podlahové topení.
  3. Anhydritová samonivelační podlaha dokonale obteče trubky, nebo dráty podlahového topení bez vzduchových mezer a tím zajistí nejefektivnější přenos tepla.
  4. Anhydrit je ideální na všechny typy podkladů. Rychlá, čistá, rovná pokládka anhydritové podlahy. Rovinnost podlahy je ±2 mm/2 m.
  5. Anhydritová podlaha je již 3 den pochozí a po 7 dnech se již může začít spouštět podlahové topení v náběhovém režimu.


Anhydrit je tekutá směs na bázi sádrového pojiva, plniva frakce 0 – 4 mm a zahuštěná přísadou, která zlepšuje její zpracovatelnost.

Aplikace anhydritového potěru je velmi rychlá. Pomocí čerpadla nebo Brematu se přesouvá materiál anhydrit na požadované místo. Až na vzdálenost 200 m a do výšky 80 metrů. Tam se rozlije na připravený podklad do požadované výšky dle přání zákazníka.

Proto je důležité nastavit a vyměřit výšky před vylíváním anhydritové podlahy. K tomu je zapotřebí na ploše, kde se anhydrit vylívá roznést a rozmístit v dostatečném množství výškové body, aby bylo provedení podlahy kvalitní a provedené do roviny.

Další důležitý bod je odvzdušnění nanesené vrstvy. Jde o důležitou činnosti, která zajistí homogenní vrstvu anhydridu bez vzduchových bublin s konečným vyrovnáním jeho povrchu. Odvzdušnění se provádí pomocí speciální tyče na lité anhydritové potěry.

Každý ocení konečnou vysokou kvalitu vylité podlahy a uzná, že vynaložené prostředky za to stojí vzhledem k výhodám s rovinností, ušetřeným časem a čistotou práce.

Po vyzrání anhydritové podlahy je možné velmi rychle pokračovat v práci na této ploše.

Podrobný popis vylití a realizace anhydritové podlahy.


Rychlé shrnutí vlastností a výhod anhydritové podlahy

• Anhydritová podlaha je většinou pochozí po 48 hodinách v závislosti na teplotě a vlhkosti prostředí.

• Objemová hmotnost anhydritové podlahy po vyschnutí je 2 100,– kg/m3.

• Zpracovatelnost anhydridu od doby výroby jsou 4 hodiny.

• Nemusí se provádět dilatace v ploše a to až do 600 m2.

• Dokonale přilne k podkladu, nezanechává žádné vzduchové mezery.

• Lze začít vysoušet větráním po 48 hodinách a podlahovým topením po 7 dnech.

• Vysoká pevnost v tahu za ohybu.

• Rychlá a kvalitní pokládka, rovinnost podlahy ±2 mm/ 2 m.

• Vynikající tepelná vodivost díky svým vlastnostem.

Anhydrid /(anhydrit)  používáme  je všude kde není trvalá vlhkost, například: rodinné domy, bytové prostory, administrativní budovy, školy, obchody, sportovní haly, tělocvičny, lehký průmysl, garáže…

Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte